Csoportjaink:
 
Gyermekvédelem
Speciális foglalkozások
Archívum

A csoport nevelői:

Óvó nénik:
Szegediné Dalmadi Tünde
(Tündi néni)
Ihász Anett (Anett néni)

Dadus néni:
Kanizsai Gyöngyi (Gyöngyi néni)
Görög Csilla (Csilla néni)

* * *

Vegyes életkorú csoport

Leendő óvodásainknak felkínáljuk a családlátogatás lehetőségét, ami lehetővé teszi, hogy az óvodapedagógusok és a gyermek megismerkedjenek egymással,
a gyermek megmutassa a szobáját, kedvenc játékát, a szülőkkel való beszélgetés során rákérdezzünk a gyermek kialakult szokásaira, kedvenc tevékenységeire, az otthoni napirendre. Ezáltal az első nap már ismerősként üdvözölhetjük egymást, ezzel oldva az elválást.
                                   Sok éves tapasztalatunk, hogy a vegyes életkorú csoportokban, könnyebb, kördülékenyebb a befogadási időszak.
A szokások gyorsabb elsajátítására van lehetőség, a nagyobbak példát mutatnak, szokásrendre figyelmeztetik, segítik, bíztatják kisebb társaikat.
A rugalmas napirendünk, a folyamatos reggeli, lehetővé teszi, hogy a gyermekek igényeihez tervezzük a komplex tevékenységeinket, melynek legfontosabb eleme a szabad játék.  Ezekben a cselekvésekben a kisebbek is sokszor részt vesznek, ezáltal érdeklődővé válnak, ügyesednek, beszédkészségük, kommunikációs készségük gyorsabban fejlődik, bővül szókincsük. Tevékenységeinket a környezet megismerése köré építjük, nagyon szeretjük az ábrázoló elfoglaltságot, sokat mesélünk, verselünk, amit újszerű eszközökkel is segítünk (mesepárna) és fontosnak tarjuk a gyerekek éneklési kedvének, ritmusérzékének fejlesztését.
A gyerekek sörömmel tevékenykednek az általunk motivált játékokban, az érdeklődés és a kíváncsiság jellemző rájuk, sikerélményhez jutnak.          
A szülőkkel jó, együttműködő, nyitott kapcsolatot alakítottunk ki.
A Szülői közösségünk összedolgozása, kapcsolattartása, segítőkészsége példaértékű. Évente kétszer kézműves munkadélutánt szervezünk, melyre nagy az érdeklődés, májusban közös kirándulásra megyünk az édesanyákkal.           
A gyermekek szívesen járnak csoportunkba, a szülői visszajelzések is pozitívak.

 

 


 

 

     "A gyermeket tisztelettel kell fogadni, szeretetben kell felnevelni és szabadságban kell elengedni."  
Vekerdi Tamás
 

 

 

A lap tetejére